Stadsfesten i Skellefteå 27/6 – 1/7

Festivalen som går in på sitt 25:e år lockar alltid ca. 90.000-100.000 besökare under fem dagar och nätter i slutet av juni. Årets artister är bl.a Rita Ora, Accept, Icona Pop, Lena Philipsson m.fl, men här finns även stort tivoli, flera stora restaurang och öltält och ett 40-tal serveringsställen med mat från hela världen.
Det finns aktiviteter för både stora och små under dygnets alla timmar.

RITA ORA – Lördag 30 juni
Hon är den nya lysande stjärnan på musikhimlen och en av de absolut hetaste artisterna i USA och Europa just nu. Hon jämförs redan med Beyonce och Rihanna och vill ni inte åka till London eller Paris för att se henne i sommar, kan ni göra det på Stadsfesten där hon gör sitt enda uppträdande på svensk mark under sin Europaturné.

ACCEPT – Fredag 29 juni
Det populära tyska heavy metal-bandet är kända för sina livespelningar som alltid drar fulla hus. Bandet har under åren haft ett antal topp 10 hits i Europa och inte minst i USA. Nu är det torget i Skellefteå:s tur att koka till låtar som ”Balls to the Wall” och ”Princess of the Dawn” med flera.

ICONA POP – Fredag 29 juni
Electropop-duon har gjort stor succé den senaste tiden med en rad hits och en turné med bandet One Direction som sågs av över 1 miljon personer. De var även en av deltagarna i senaste ”Så mycket bättre”.

LENA PHILIPSSON – Torsdag 28 juni
En av landets folkkäraste artister har valt att lägga premiären på sin sommarturné i Skellefteå. Många är nog glada att hon efter tolv år utan sommarturné valt att bege sig ut på vägarna igen och speciellt att hon börjar i Norrland.

ACE WILDER – Lördag 30 juni
Hon gick till final i Melodifestivalen senast med ”Wild Child”, men låten ”Busy Doin’ Nothing” är ändå hennes största hit. I sommar gör hon en gratiskonsert under lördagen.

CONTEXT – Torsdag 28 juni
Gruppen som tolkar populärmusik ur ett eget perspektiv inramar sina välbesökta spelningar i en färgsprakande ljusshow.

FREDRIK LINDSTRÖM – Torsdag 28 juni
En av sveriges roligaste komiker som även skapat en rad humorsuccéer på senare år kommer med sin stand up-show till festivalens största tält.
(Fler artister presenteras eftersom de blir klara under våren och sommaren)

STORT TIVOLIOMRÅDE
Axels Nöjesfält kommer med massor av roliga attraktioner och på det stora gratisområdet mitt i centrala Skellefteå har man alltid skoj både som stor och liten.

WWW.STADSFESTEN.NU
Allt som händer under festivalen, tider, boende på campingar och hotell, bussar, aktiviteter samt mycket mer. Besök hemsidan så håller du dig alltid uppdaterad!