Camp Ripan nominerad till The Arctic Sweden International Business Award

Monica, Frida och Dennis Lind på Camp Ripan.

I dag kan vi med glädje meddela att Camp Ripan AB i Kiruna har blivit en av de nominerade till det internationella priset ”The Arctic Sweden International Business Award”.

Camp Ripan ligger i Kiruna och säljer logi, måltidsupplevelser och olika aktiviteter. Företaget har haft en tydlig strategi för att attrahera olika kundgrupper, från hela världen och de har en 62% beläggning året runt. Under förra vintersäsongen hade de 65 olika nationaliteter och en beläggning där 75% var utländska gäster. Storbritannien, Tyskland och Japan är i dagsläget de största marknaderna.

-Vi är mycket stolta och glada för nomineringen som är ett bevis på att vi har satt Camp Ripan på den internationella kartan, säger Monica Lind vd på Camp Ripan. Förutom investeringar för att anpassa anläggningen till en global marknad har vi tillsammans med personalen utvecklat vårt värdskap som tagit oss till den nivå vi står på idag, säger hon.

-Camp Ripan är ett nyfiket familjeföretag som vågat investera och utveckla en camping och anläggning med en helhetsupplevelse, säger Susanne Wallin, vd på Norrbottens Handelskammare. Företaget har lyckats med en stabil och ständigt ökande lönsamhet såväl i sysselsättningsökning och de har verksamhet året om, säger Susanne.

Priset är instiftat av Norrbottens Handelskammare och fyra kandidater har nominerats, utifrån fyra regioner i Norrbotten.

Camp Ripan AB har nominerats från regionen Kiruna/Gällivare/Jokkmokk. Övriga regioner är: Pajala/Övertorneå/Överkalix//Haparanda, Luleå/Boden/Piteå/Älvsbyn/Kalix och Arvidsjaur/Arjeplog. Vinnare tillkännages på Business Evening i Luleå den 11 maj.

För mer information kontakta:
Nina Rismalm, kommunikationsansvarig, Norrbottens Handelskammare,
nina@north.cci.se, 0920-45 56 67.

The Arctic Sweden International Business Award
Mottagare av ”The Arctic Sweden International Business Award” tilldelas ett norrbottniskt företag som har genom export, import eller internationella investeringar utvecklat sin verksamhet med god lönsamhet senaste tre åren. Företaget har bidragit till utveckling som har stärkt Norrbottens tillväxt, tagit hänsyn till hållbarhet, jämställdhet, mångfald i deras arbete och engagemang. Priset delas ut av Norrbottens Handelskammare under Business Evening i Luleå den 11 maj 2017.