Kiruna kommun satsar på den lokala handeln

Tomtenissarna Victoria Timander och Maria Salonen på Kiruna Annonsblad.

Kiruna kommun satsar på den lokala handeln i år igen genom att köpa Club Kiruna-presentkortet som julklapp till sina anställda. 

Inför julen har Kiruna Annonsblad marknadsfört och sålt Club Kiruna-presentkort som julklapp främst riktat till företag. Det har varit en lyckad kampanj med flera företag som nappat och glädjande även Kiruna kommun som satsat på Club Kiruna-presentkort som julklapp i år igen. Kiruna kommun har i år beställt ca 2500 presentkort á 450 kr. Det är en bra bit över en miljon kronor och en stor och viktig satsning på den lokala handeln och samtidigt mycket uppskattad av de kommunanställda.

– Fördelen är att de anställda själva kan bestämma vad det vill ha! Med ett presentkort till Club Kiruna-butikerna underlättar man för de anställda men även företaget samtidigt som man är med och satsar på den lokala handeln. Summan av presentkorten tillfaller de lokala butikerna på orten. Det finns även ett val att använda summan till välgörande ändamål vilket är uppskattat, menar Maria Salonen på Kiruna Annonsblad.

Special Kiruna kommun

I år erbjuds även butiker som vill vara med och lösa in Kiruna kommun, Tekniska Verken och Kirunabostäders presentkort ett anslutningsavtal utan krav på att vara med i Club Kiruna. De finns med på listan av företag i Annonsbladet varje vecka. Är man som lokal butik intresserad av att upprätta ett anslutningsavtal kan man kontakta Kiruna Annonsblad och få mer information.

Enkelt

– Den som fått Club Kiruna-presentkort använder det i valfri butik som har anslutningsavtal. Användaren måste nyttja hela beloppet och lämna in kortet till butiken vid nyttjandet. Giltighetstiden är två år, förklarar Victoria Timander på Annonsbladet.