En Majrunda för skoterförare

Ronny Rönnberg, ägare av NAViS Powerstore, Storheden i Luleå, funderade tyckte att det borde finnas en Majrunda för alla som kör skoter.

Nu kommer äntligen en Majrunda för skoterförare! Det är Ronny Rönnberg, ägare av NAViS Powerstore, som arrangerar NAViS Trophy. Den första turen kommer att köras från Luleå till Kronogård den 10 mars 2018 i samarbete med en mängd skoterföreningar längs vägen.

Många i Norrbotten vet vad Majrundan för motorcyklar är. Den arrangeras av Sveriges Motorcyklister Norrbotten varje år den 1 maj. Ronny Rönnberg, som äger NAViS Powerstore i Luleå, har funderat i några år på att det borde finnas något liknande för alla som kör skoter och nu i mars kommer den första skoterturen i samma anda att genomföras!

Arrangemanget heter NAViS Trophy och startar vid Sunderby skoterstuga kl 8:00 den 10 mars.
    Alla som har en skoter får vara med! Det spelar ingen roll vilken skoter ni har eller hur gammal den är, vi vill att alla ska känna sig välkomna! Säger Ronny Rönnberg en av del-ägarna på Navis Powerstore på Storheden i Luleå, och fortsätter:
   Vi hoppas verkligen att det kommer att bli många deltagare redan första året.

Turen går från Sunderbyns skoterstuga till Sävast skoterstuga, sen till Klöverträsk, Älvsbyn, Vistträsk, Vidsel, Storforsen, Kåbdalis och slutar på Kronogård Vildmark, en tur på totalt ca 20 mil.
    Vid slutstationen finns också de nyaste Artic Cat-skotrarna att prova när man kommer fram. På Kronogård Vildmark finns stugor att hyra för de som vill sova över innan de kör vidare med skotern hem eller kanske blir hämtade med bil och släp.
    Ronny planerar även att köra tillbaka till Luleå i samlad trupp på söndagen för de som vill.

Precis som på majrundan är tanken att alla får komma med i tåget var de vill och köra av där de känner för det.
    Skoterföreningarna längs vägen kommer att sälja kaffe och mat som hamburgare eller korv för en billig peng så att skoteråkarna kan göra en paus, njuta och ladda energi när de känner för det.
    Att vi slutar i Kronogård Vildmark har jag en tanke med eftersom det i framtiden kan bli så att vi fortsätter flera dagar med turen och då tar oss till Gällivare dag två och sen tillbaka till Luleå dag tre, förklarar Ronny.

Evenemanget heter NAViS Trophy 2018 på Facebook och där är det redan 321 som klickat i att de kommer eller är intresserade. Ronny ser framför sig hur det ringlar en lång rad med skotrar längs leden hela vägen mellan Sunderbyn och Kronogård.
    Chansen är stor att det är ännu en tradition och familjefest som är i görningen här i Norrbotten!

NAVIS POWERSTORE
Text och foto: Jennie Nilede