Grant Thornton förvärvar Revisionstjänst EOB – blir marknadsledande i Norrbotten

Grant Thornton har 24 kontor i Sverige, från Malmö i söder till Kiruna i norr. På bilden ses Kirunakontorets medarbetare. Foto: Hans Olof Utsi

Revisions- och konsultföretaget Grant Thornton har förvärvat kombibyrån Revisionstjänst EOB med verksamhet i Kiruna, Luleå, Gällivare och Pajala. I och med förvärvet blir Grant Thornton marknadsledande i Norrbotten.

Revisionstjänst EOB är ett genuint Norrbottensföretag som grundades redan 1976. I dag finns man i Luleå, Kiruna, Gällivare och Pajala.

Nu stundar en ny tid för företaget och dess personal då man förvärvats av det rikstäckande revisions- och konsultföretaget Grant Thornton.

– Det stämmer och det känns bra och spännande, säger Ingemar Mikko, auktoriserad revisor och delägare av EOB, tillsammans med Mats Nilsson.

Ingemar Mikko säger att det ska bli kul att få växla upp företaget.

– Vi på EOB har också, precis som Grant Thornton, gjort en kraftig tillväxtresa. Nu är vi övertygade om att vi tillsammans kan göra att ett plus ett blir tre.

Tillsammans blir man marknadsledande i hela Norrbotten.

– Här i Kiruna är vi 23 personer och i Luleå växer vi till över 40 medarbetare. Den här delen av Sverige är den som det kommer investeras mest i under de kommande tio åren och den tillväxten vill Grant Thornton vara med och bygga.

EOB har erbjudit tjänster inom revision, redovisning och rådgivning. Och det kommer man fortsätta med.

–Vi har tilltalats av Grant Thorntons fokus på ägarledda företag, vilket vi också fokuserar på. Dessutom har vi samma värderingar när det kommer till att ha medarbetarna i fokus, säger Ingemar Mikko.

Han lyfter fram sin personal och säger att de är mycket positiva till sammangåendet.

– Kontoret blir helt klart starkare och vi kan vässa våra erbjudanden till entreprenörer och ägarledda företag.

Maria Granmyr är en av medarbetarna i Kiruna och hon håller med om att man går en spännande tid till mötes.

– Det här kommer att bli bra för oss och framför allt för våra kunder. Med en större organisation får vi in fler experter och rådgivare som kan hjälpa kunderna att växa och utvecklas.

Ingemar Mikko säger att kunderna kommer att fortsätta vara i fokus

– Vi kommer fortsätta agera som ett lokalt företag, nära och personligt, med fokus på kund.

 

Spännande tillväxtresa

Grant Thornton har i år klättrat till andra plats i Universums undersökning Sveriges Bästa Arbetsgivare och är branschbäst för fjärde året i rad. Under hösten tilldelades man utmärkelsen Årets småföretagsrevisor 2016 av Finansbarometern, där Grant Thornton var branschbäst i kategorin företag med upp till 20 anställda. Dessutom utsågs man 2015 till Årets Framtidsbyrå av branschorganisationen FAR.