Lindbäcks nominerade till exklusivt pris

Komplettan, 16 kvadratmeter funktionellt boende.

Lindbäcks nya studentbostadskoncept, Komplettan, har blivit nominerat till årets bästa nya studentbostadskoncept, The Class Best New Student Housing Development of the Year Award, i Europa av stiftelsen ”The Class of 2020”.

– Det är väldigt roligt att vårt studentboende uppmärksammas internationellt och att vi får en bekräftelse på att vi har utvecklat ett koncept som håller en hög nivå och som uppfattas ge studenterna en bättre upplevelse av sin studietid, säger Hans Lindbäck, VD Lindbäcks fastigheter.

För några år sedan frågade Lindbäcks studenterna vid Luleå tekniska universitet, LTU, hur de skulle vilja bo under sina studieår. Svaret blev ett attraktivt och funktionellt boende till en hyra som ger pengar över till annat under studietiden.

– Vi tog oss an utmaningen att ta fram ett boende som skulle vara socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbart för studenterna. Resultatet är en lägenhet på 16 kvadratmeter som innehåller allt från hall till kök, sovplats, matplats och toalett med dusch. En lägenhet som, även om den är väldigt liten till ytan, upplevdes som rymlig, mysig och funktionell av studenterna, berättar berättar Helena Lidelöw, konstruktionschef på Lindbäcks, biträdande professor på LTU och projektansvarig för Komplettan.

Hon fortsätter:
– Hyresnivån på max en tredjedel av studielånet ger utrymme till en rolig fritid och framförallt ger det alla möjlighet att ha råd att studera utan att göra avkall på ett bra boende. Vi lyckades också bygga lägenheterna inom ramen för vår byggmetod med volymer för att uppnå miljömässiga fördelar,

Komplettan, utvecklad tillsammans med studenter och arkitektbyrån Nordmark & Nordmark i Luleå, byggs just nu i Umeå på Sofiehem åt Balticgruppen och kommer att byggas som ett egenregiprojekt på Campus vid Luleå tekniska universitet till våren.

Källa: Lindbäcks Fastigheter