Piteå-Tidningens tidningschef Matti Lilja slutar

Matti Lilja slutar efter 11 år på Piteå-Tidningen.

Matti Lilja, Piteå-Tidningens publisher och ansvarige utgivare slutar vid årsskiftet: ”Det är dags att göra något annat”. 

– Jag har varit på Piteå-Tidningen i elva år och det har varit stora förändringar under resans gång. Det är dags att göra något annat nu, säger Matti Lilja till sajten Medievärlden.

Vad han ska göra efter årsskiftet är oklart kan man läsa vidare på sajten.

Tufft för mediahusen

Piteå-Tidningen liksom många mediahus i Sverige har haft det tufft de senaste åren med sjunkande upplagor och tappade annonsintäkter. Senaste bokslutet visade på en förlust för koncernen på över 10 miljoner kronor efter finansiella poster.

De två länstidningarna NSD och Kuriren som ägs av Norrbottens Media med huvudägarna Norrköpings Tidningar befinner sig i samma situation. Norrbottens Media senast koncernbokslut visade på en förlust på ca 11 miljoner kronor efter finansiella poster.  I det är en även presstödet till NSD på ca 17 miljoner inräknat.

Står inför utmaning 

Styrelsen har utsett Sebastian Sandsten som tf vd och Bengt Larsson till tf ansvarig utgivare.

Matti Liljas efterträdare står inför flera utmaningar.

– Att fortsätta den digitala omställningen. Vi har kommit en bit på vägen men är långt ifrån klara med det. Utmaningen blir att lösa de digitala inkomstflödena och nå framgångar på den digitala prenumerationsfronten, sägs i uttalandet på sajten Medievärlden.

Källa: Medievärlden