Titanic – en världsutställning

Den 15 april 1912 sjönk Titanic i det iskalla vattnet i Nordatlanten efter att ha kolliderat med ett isberg. Ombord fanns 2207 personer, 1495 miste livet. Under våren och sommaren kan du uppleva Titanics myter, historier och glans i en av världens största vandringsutställningar i Eddahallen i Skellefteå. Premiär den 27 april 2018.

Titanic The Exhibition, är mycket mer än bara en utställning. Det är en fantastisk upplevelse, som tar oss tillbaka 106 år i tiden. Utställningen berättar, genom en individuell audioguide, oräkneliga historier om öden och hjältedåd ombord.

Flera historier har svensk anknytning då Titanics färd begav sig under en tid då många svenskar utvandrade till Amerika. Detta märktes exempelvis i att svenska var det andra största språket ombord på det osänkbara 269,08 meter långa fartyget. Följ med på en känslomässig resa – genom berättelser, fotografier och privata föremål där du som besökare får uppleva historiens mest legendariska skepp på sin första och sista resa. Utställningen består av ca 200 originalföremål och flertalet återskapade interiörer i naturlig storlek.

 

Audioguide finns på olika språk och ingår i entrépriset.
Utställningsperiod: 27 april – 26 augusti 2018
Plats: Eddahallen, Skellefteå
Mer information hittar du på www.titanicskelleftea.se

Källa: 
www.titanicskelleftea.se