KUST i Piteå nominerat till Årets Bygge 2017

Roland och Christina Skoog. Foto: Mikael Sundqvist.

Bland de nominerade till tävlingen Årets Bygge 2017 finns KUST Hotell och Spa i Piteå. Totalt nomineras ett 20-tal byggprojekt i Sverige och vinnaren utses den 26 mars.

Svensk Byggtjänst och Byggindustrin står bakom priset, som varje år lyfter fram byggprojekt som presterar i kvalitet, samarbete, ekonomi och form. Varje år nomineras 20 projekt runt om i landet. En expertjury tar sedan vid och utser en segrare.

– Det känns fantastiskt roligt och konkurrensen är tuff. En nominering av den här digniteten sätter både staden Piteå och KUST Hotell och Spa på kartan – vilket är precis det vi jobbar för, säger Christina Skoog, vd på Skoogs Fastigheter som står bakom bygget.

KUST i Piteå lobby. Foto: Måns Berg.

KUST Hotell & Spa ligger i centrala Piteå och invigdes sommaren 2016. Byggnaden är en av norrlandskustens högsta, 53 meter och 14 våningar. Hotellet rymmer 97 hotellrum, konferensavdelning, festvåning, spa med pool och bastu på taket, restaurang och skybar med utsikt över Piteå. Konceptet är inspirerat av Piteälvens resa från fjäll till kust – och återkommer i både design, interiör, dofter och smaker.

Extra rundvandringar
För att uppmärksamma nomineringen erbjuder KUST Hotell och Spa extra rundvandringar på hotellet. Då får man lyssna till hur bygget blivit verklighet, hotellets koncept och samarbetet med närboende, designers och arkitekter.

– Vi vill ge något tillbaka till alla som är nyfikna. Vi är extra stolta över samarbetet med regionala och lokala aktörer och de modiga beslut vi tagit tillsammans. Till exempel en hållbar uppvärmning, den renande betong som pryder fasaden och design-konceptet.Resan med KUST Hotell & Spa har bara börjat och den vill vi dela med fler, avslutar Christina.

Förra året gick priset för Årets Bygge till Malmö Live och även i år finns flera prestigeprojekt bland de nominerade, Stockholm Continental, Badhuset Navet i Umeå och Kungliga Musikhögskolan är några exempel. Vinnaren utses på Cirkus i Stockholm den 26 mars.

Källa: KUST Hotell & SPA